Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Östra SK Jönköping

9 - 4
Jönköpings Idrottshus D-hall
13 november 2010
17:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Östra SK Jönköping - IBK Tygriket 99

Bara att lyfta på hatten och buga för överheten.
Tygriket fick sig en lektion i hur fartfylld anfallsinnebandy ska spelas. Östra var helt enkelt bättre på alla positioner denna dag och det fanns i ärlighetens namn inte en spelare i Tygriket som hade platsat i hemmalaget. Man förlorade helt enkelt mot ett bättre lag, end of discussion.

* * *

En olycka kommer sällan ensam. Inte nog med att Tygriket fick sitt självförtroende rejält naggat i kanten. Den unge backtalangen och påläggskalven Oscar "Kapten-Blod" Nilsson vred sitt knä mycket olyckligt i samband med att Östra gjorde 5-2 i mitten av den andra perioden. Än är det dock för tidigt att säga hur illa skadan är. Mycket tyder dock på att Oscar är borta resten av säsongen. Bara att hoppas på att skadan inte är allt för allvarlig och att Oscar snart är på benen igen.

* * *

Fanns det då inga glädjeämnen att lyfta fram i matchen?
Jodå, visst fanns det det. Men även i detta fall blev eftersmaken något fadd, ironiskt nog. 16-årige supertalangen Johan "Mini-Peet" Kristensson debuterade nämligen i A-laget denna match och visade redan i första bytet sin potential, då han på egen hand vaskade fram en fin målchans. Tyvärr drabbades han kort därefter av en sträckning och tvingades utgå redan efter några få byten. Men lillkillen kommer låta höra talas om sig betydligt mera framöver. Var så säkra.

* * *

Det är givetvis aldrig roligt att förlora. Men ändå kändes det fullt acceptabelt att resa hem utan poäng efter en match som denna. För hela laget gjorde trots allt ett ärligt försök och slet och kämpade matchen igenom efter bästa förmåga. Hemmalaget var dock såpass mycket bättre denna dag att det inte ens var någon poäng i att leta bortförklaringar. Det är betydligt tyngre att förlora en jämn match eller känna att man inte gjort vad man kunnat efter matchen.

* * *

Östra var helt enkelt i zonen och tuppkammen växte på hemmalirarna ju längre matchen led. Att vara i den sitsen är en underbar känsla. Spelet bara flyter på och allt känns så enkelt. Varje passning, dragning, mottagning och skott sker så avslappnat och man har full kontroll på händelserna. Tygriket upplevde denna känsla i hemmamatchen mot IBF Göteborg för några veckor sedan och i dessa stunder är innebandy verkligen världens enklaste och underbaraste sport. Tyvärr är det så svårt att hitta denna känsla vecka in och vecka ut, och dessutom är det inget som bara kommer självmant. Man måste jobba hårt för att nå dit och verkligen göra sig förtjänt av det. Östra var verkligen förtjänta av det denna match och förmodligen var känslan av tillfredsställelse relativt hög i hemmalagets omklädningsrum efter matchen.

* * *

Det var en minst sagt målrik omgång överlag i division I västra denna novemberhelg. Hela 87 mål gjordes på de sex matcher som ingick i omgång sju. Det ger ett målsnitt på imponerande 14,5 mål per match. Bra anfallsspel eller taffligt försvarsspel kan man stilla undra. Roligt för publiken kan man samtidigt konstatera.

* * *

Matchfakta
Östra SK Jönköping - IBK Tygriket 99 9-4 (4-1, 1-2, 4-1)

1-0
2-0
2-1 Daniel Gripestam (Andreas Ljunggren)
3-1
4-1
4-2 Simon Ericsson (Jesper Sunnerås)
5-2
5-3 Daniel Gripestam (Andreas Ljunggren)
6-3
7-3
8-3
8-4 Andreas Ljunggren (Daniel Gripestam)
9-4

Skott: uppgift saknas
Publik: 0 (?)
Utv: ÖSK 4x2, TT99 2x2
Domare: David Geiser & Henrik Nilsson

Hôven

*** Ella
** GB
* Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 2 1 0 3
Andreas Ljunggren 1 1 2 0 3
Jesper Sunnerås 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 2 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 26 feb 2011, 16:00 IBK Tygriket 99 - Östra SK Jönköping 6 - 7